Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Hvem er vi?

I Klynge NBC er vi 6 daginstitutioner 0-6 år, der er forskellige i vores rammer og tilbud, men uanset hvor forskellige vi kan virke i vores mangfoldighed af Pluspladser, Basispladser, udflytterbørnehave, skovbus samt virksomhedsinstitution med weekendåbent, er vi fælles om den samme kerneopgave: At bidrage til, at barnet har mod på livet selv og sammen med andre.

En stor del af børnene på indre Nørrebro har deres daglige gang i vores huse, og vi er sammen om ansvaret for, at børnene får de bedste muligheder for trivsel, udvikling, læring og dannelse. Vi ønsker at give hvert enkelt barn de bedste kort på hånden, til at klare sig videre i uddannelse og mestring af deres liv.

Vi er forskellige huse med forskellige kulturer, hvilket er med til at berige og udfordre det faglige fællesskab. Sammen kan vi være med til at stille skarpt på højkvalitet og finde frem til, hvad der virker. Vi har allerede gjort meget i de forgangne år, for at nærme os og blive klogere på dette.

Her følger nogle eksempler på vores fælles indsatser…

  • I 2016 formulerede vi en fælles vision: De 5-6 årige der er på vej videre har tillid til, at de kan mestre at møde det nye, udvikle sig og indgå i fremtidige fællesskaber. Når barnet forlader os, har det med andre ord et stort selvværd og tro på, at de kan indgå i nye sociale sammenhænge og lære nyt. Det stiller krav til læringsmiljøet i klyngen, og er et arbejde der starter allerede ved den første overgang fra hjem til vuggestue.
  • Vi har i 2017 udviklet et uddannelsesforløb om inklusion, der rettede sig mod at uddanne personale til bedre at kunne understøtte lige deltagelsesmuligheder i børnefællesskaber, samt kvalificere det skriftlige arbejde. Forløbet bød både på uddannelse af enkeltpersoner og oplæg til personalemøder
  • Vi har i 2017og 2018 arbejdet med begrebet Arbejdsfællesskab, hvilket betød at enhederne har skulle stille skarpt på, hvad der kendetegner kvalitet i deres arbejdsfællesskab. Til at hjælpe med dette har konsulenter fra Arbejdsmiljø København afviklet en række personalemøder i hele klyngen.
  • Vi har i 2017 og 2018 arbejdet med forældrepartnerskabet i forældrebestyrelsen, med inddragelse af forældreråd og personalegruppen, og har lavet fælleses principper for forældrepartnerskab.
  • Vi har i samarbejde med Guldberg skole, områdets fritidsinstitution samt andre daginstitutioner i distriktet, udviklet projektet Sammen om Barnet. Dette er i 2019 mundet ud i et koncept (drejebog), der sikrer den gode overgang fra børnehave til skolelivet, og sørger for en rød tråd i børnenes liv. Det indbefatter bl.a. at pædagoger fra børnehaver, fritidsinstitution og 0.-klasse er i praktik hos hinanden, for at få større viden om hinandens praksis. Vi har ligeledes valgt at arbejde med fælles metoder, som SMTTE og Fri For Mobberi, for at skabe genkendelighed for børnene i overgangen.
  • I efteråret 2018 havde vi en fælles faglig personaledag, hvor målet var, at hver enhed formulerede konkrete mål for det videre kvalitetsarbejde i enheden, og at vi sammen forpligter hinanden til at arbejde målrettet med højkvalitet i klyngen. Her udviklede vi et fælles vidensgrundlag.
  • I klyngen arbejder vi tæt og målrettet sammen om bl.a. EPPSE-forskningens anbefalinger for højkvalitet og med at skabe en fælles evalueringskultur og en kultur for professionel feedback.

  • I 2019 udarbejdede vi en fælles styrket læreplan med inddragelse af personale fra alle enhederne.